dijous, 4 de desembre del 2014

Rums #49 Faldilles Dots!

Bon dia!

 Estic cosint una muntanya de faldilletes de campana amb tela afelpadade 0-3 anys (aviat posaré fotos), i hem va agafar molta enveja i me'n he fet unes per mi!



L'he batejat amb el nom de "dots" ja que volia fer-me alguna cosa amb aquesta tela de confeti  de colors tant xula, i per acompanyar el topos he fet unes aplicacions  més amb  sudadera verda per què faci contrast. La cintura també és puny verd, colors nous de Cal Joan!
Per les aplicacions he estrenat la cola en esprai, La veritat què és molt pràctica i ràpida de fer servir, no ha de treure la planxa... i el resultat igual que amb fliselina.


El patró me'l vagi inventar a ull, amb un retall de  0'50 cmx1'40cm, de fet el vagi fer directament a la tela:
1. Madeixes el contorn de la cintura i el divideixes per 2 ( o 4 si doblegues la tela).
2. Amb aquesta mida dibuixes la cintura, uns 10 cm més,  fas el baix de la faldilla. Et queda una forma de trapezi, jo l'he fet de 35cm de llarg. Has de tallar uns centimetres del costats abans de  les costures, pre fer la forma mes rodona.
3. Uneixes els laterals i hi poses les aplicacions, butxaques...
4. Poses la cintura de puny, per calcular-ho jo faig:  la meva cintura/2 i multiplicat per 0,76.
5. fas la vora de baix, jo en aquest cas , com que ja era prou curta no he fet vora, he rematat amb color de contrast amb una puntada i el prenstales tipo "overlok".

I ja està, faldilla acabada!!


El que hem vaig posar negra quant ja estava acabant la faldilla, s'hem trencava el fil cada dos per tres!   Finalment vagi optar per descansar , canviar l'agulla, engrassar la màquina i va funcionar!  Algun consell per quant es trenca el fil tant sovint?? Es per la tensió del fil, per l'agulla o per la qualitat del fil?



També trobo que les aplicacions de tela elàstica amb sudadera són costoses de fer, al cosir es salta molt punts i no queda massa bé. He canviat d'agulla a una ball point de 80, hi he intentat cosir sobre paper , però no millora la cosa. Finalment he fet servir la que fa tres puntades per cada zig-zag, així si se'n saltava algun no queda buit i per les butxaques la del tipus"niu d'abella", Queda prou bé i és molt decorativa.  Teniu algun consell per cosir les aplicacions en tela elàstica??
Les botes les docoro amb tires de trapillo, combino els colors amb la roba que porti, es molt senzill i queda molt divertit. Proveu-ho!

Miraré que es cou per la Rums!!


3 comentaris: