diumenge, 18 de gener del 2015

Compreses de tela

Heu vist algun cop compreses de tela?  Són còmodes, ecològiques, econòmiques, antialérgiques .. i meravelloses!!

Fa temps que coneixia les compreses de tela, però no m'havia animat a provar-les. Aleshores vaig conèixer el món costuril i mirant diferents blogs hem vaig animar a fer-ne. En el blog Flor de jara pots trobar moltes idees per fer-ne i diferents patrons.
Tot i que Buscant i buscant per Internet, he trobat moltes maneres de fer-les, alguns amb materials molt car o més difícils de trobar, o que no  s'ajustaven al tipus que jo volia.
Per això us explicaré la manera que les faig jo i que he anat treien informació d'aquí i d'allà. He anat provant diferents materials per veure quins van millor i les diferències entre uns i altres: com es renten, com absorbeixen...
1. Imprimeix o fes un patró que t'agradi, Jo faig servir una amb ales per les teles exteriors i el PUL, i un altre estret pels absorbents interiors.  Amb el patró amb ales has de tallar la tela de cotó exterior (tipus Patchwork), La tela PUL, que és l'impermeable i transpirable, i la que anirà amb contacte amb tu: aquesta pot ser de dessuadora amb o sense  felpa, de polar, de franel·la, de Minky,... Jo he fet de franel·la (les blanques) i de dessuadora (les verdes).


 2. Talla les teles interiors amb el patró estret, pots posar les capes que necessitis: 1,2 o 3. Jo he fet servir tovallola i microfibra. També pots fer amb fibres de cànem, o bambú, però són més difícils de trobar. O posar-hi diverses capes de franel·la de cotó.


3. Per cosir: Primer has de cosir les parts absorbents amb la tela de contacte (felpa o dessuadora en aquest cas) per la part interior de la tela. un cop unit poses les altres parts. Pots fer-ho recte, amb cercle, amb onades, jo les faig sempre diferents..
S'ha de cosir la compresa amb les dues parts exteriors tocant-se, el Pul per sobre  el cotó. No se si queda clar en les imatges.
Es deix un forat per fer-hi la volta i talles el sobrant amb tisores zig-zag. Fas la volta i fas un repunt per tota la vora.


  
I ja està! Falta posar l'Snap a les ales. Aquí podeu veure com queden: Les blanques de franel·la i les verdes de dessuadora. I com queden plegades.

 Aquets altres són una mida entre salvaslip i compresa, amb una capa de tovallola i Pul, vaig provar diferents materials.



Consells:
Per el que anat veient us puc dir:
-Minky; Marxen molt bé les taques i són agradables, per cosir es mou més la tela.
-Polar:  Absorbeix de seguida el líquid, però no el reté, i el porta a la capa inferior fent l'afecte d'estar seca, més gruixut alhora de portar-lo i a l'estiu no sé com anirà. També fa boles.
-Dessuadora de cotó: Marxa molt bé les taques i reté bé el líquid però no l'absorbeix massa ràpid.
-Franel·la: Absorbeix ràpid i reté molt bé el líquid, A l'hora de rentar costa més fer marxar les taques i diuen que a la llarga fa boles.
-Snap: He provat amb el T5 que és el normal, però va molt millor el petit el T3, no molesta gens i no es nota.
-Fil: és important que no sigui de cotó, ja que el coto absorbeix el líquid i el passa a l'exterior. Millor que sigui de poliester.
-PUL: Com menys agulles es posin i menys foradat millor, ja que és la capa impermeable, per unir utilitzo pinces i no el cuso amb l'absorbent.
-Neteja:  Es deixen en remull  quant t'he les treus i les poses a la rentadora quant ja en tens unes quantes. Surten netes i bé. Millor no utilitzar suavitzant.

També vaig fer salvaslips de diferent mida,. els petits només la capa de cotó de dessuadora i el cotó exterior.

 I amb la Bosseta per poder-les portar  a tot arreu!

 I vosaltres com les feu? amb quins materials?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada